Monday, 17 December 2012

GENERASI Y              Pada hari sabtu 15.12.2012 seramai 50 orang pelajar tahun satu ftkw universiti malaysia kelantan pergi ke kampus bachok untuk memeriahkan lagi majlis yang telah diadakan pada hari tersebut, iaitu rakaman di sebalik tabir '' generasi Y ''.

             Dipengerusikan oleh Muaz mohd yang terkenal dalam bidang pengacaraan yang selalu ditayangkan dalam televisyen terutamanya Radio Televisyen Malaysia ( RTM ).

             Program ini membincangkan tentang " keusahawanan pada masa hadapan ". Forum kali ini telah menjemput 3 orang jemputan bagi membincangkan topik yang diutarakan.

            Forum ini juga menengahkan tentang Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan dimana produk tunggal kampus bachok iaitu hasil karya pelajar iaitu Ilham Rastanabe merupalan pengarah bagi filem ini. Selain itu, band monsun juga telah terlahir hasil dari beberapa pemain kugiran bebas.

          Akhir sekali, hasil karya ini sekali gus telah menganjak nama UMK terhadap negara malah dapat menyedarkan pihak2 lain bahawa universiti malaysia kelantan juga akan berjaya dan menandingi universiti yang lain.

No comments:

Post a Comment