Monday, 17 December 2012

DOA FOR GAZADOA FOR GAZA

Menekap tangan menggunakan cat hijau, merah dan hitam sebagai tanda menyokong program ini dan mengecam tindakan Israel.    Ekoran serangan dari Rejim Israel terhadap Palestin hebahan berkenaan serangan tersebut kini menjadi liputan hangat media massa dan elektronik. Banyak nyawa terkorban dan kemusnahan kawasan petempatan rakyat Palestin. Pada pandagan peribadi saya Israel WAJIB dikecam dan TINDAKAN tegas dengan mengheret  rejim Israel ke meja pengadilan sewajarnya dilakukan. Pelbagai usaha telah dilakukan oleh semua pihak dari seluruh dunia dan negara serta agensi - agensi tidak lupa juga Universiti Malaysia Kelantan sendiri yang melibat diri dalam usaha mengecam rejim Israel. 

    Universiti Malaysia Kelantan, kampu kota, pengkalan chepa telah mengadakan beberapa program seperti '' pray for gaza '' dan '' solat hajat seribu pelajar siswa/i ''.  Saya berpendapat bahawa program sedemikian bukan sahaja dapat membantu rakyat2 palestin malah dapat mengeratkan lagi hubungan antara pelajar dengan pihak pentadbiran serta melahirkan rasa simpati terhadap rakyat palestin.

     Hanya doaku dan doa2 mereka [ umat2 islam ] dapat membantu rakyat palestin dan menghancurkan rejim Israel lantas memberi keamanan yang sekian lama diidam - idamkan oleh semua rakyat Palestin. . .

                                         ~ ~ ~ Amin ~ ~ ~

Pray 4 gaza

No comments:

Post a Comment